Finans Nyhet

William McKechnie ny chefsjurist på Alecta

Taggar i artikeln

Alecta IF Swedbank
Publicerad

William McKechnie blir ny chefsjurist och chef för avdelning Juridik på Alecta.

Realtid.se

Han kommer närmast från en roll som chefsjurist på If Sverige och har tidigare arbetat som advokat på Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Han tillträder tjänsten på Alecta under det första kvartalet 2021.

-Jag är mycket glad att kunna välkomna William som ny chefsjurist på Alecta. Han har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, och även från arbete med juridiken kring finansiella transaktioner. Williams kombination av djupa kunskaper inom det juridiska området och ledaregenskaper kommer att bli mycket värdefulla för Alecta och för utförandet av vårt uppdrag, säger Alectas vd Magnus Billing i en presskommentar.

-Uppdraget att ge tjänstepensionen så stort värde som möjligt för de väldigt många svenskar som är Alectas kunder och ägare är mycket viktigt och utgör en betydande del av det svenska trygghetssystemet. Alecta befinner sig i en spännande utvecklingsfas bland annat med sin omvandling till tjänstepensionsbolag och jag ser fram emot att vara med och driva det arbetet framåt. Det ska bli både roligt och utmanande att börja på Alecta och tillsammans med mina nya kollegor hantera de många regleringar som påverkar verksamheten, säger William McKechnie.

Annons

William McKechnie är född 1978. Han har en juristexamen från Trinity College i Dublin och en kompletteringsutbildning för EU-advokater från Stockholms universitet. På If Sverige var han förutom chefsjurist även Senior Vice President och tidigare chef för bolagsjuridik.

Alectas nuvarande chefsjurist Charlotte Rydin lämnar Alecta för att i januari 2021 börja på Swedbank i rollen som bankkoncernens chefsjurist.

Annons