Finans

Visa och Coinbase lanserar betalkort med bitcoin

Betalföretaget Visa och kryptovalutabörsen Coinbase  ska lansera ett betalkort där transaktionerna betalas med kryptovaluta.

Publicerad 2019-04-16

Kortet som kallas Coinbase Card kommer att bli det första kortet där betalningen till handlaren sker med vanlig så kallad fiat-valuta, men pengarna dras från kortinnehavarens tillgångar i kryptovaluta på Coinbase. Konverteringen ska enligt företagen ske i samma ögonblick som betalningen sker. Det skriver Computer Sweden.

Kortinnehavaren kommer att kunna använda alla de kryptovalutor denne har på sitt konto på Coinbase, vare sig det är bitcoin, ethereum, riple xrp eller litecoin.

I februari blev det känt att den amerikanska investmentbanken nvestmentbanken JP Morgan inför en egen kryptovaluta – JPM Coin.

– Tillämpningarna är oändliga. Allt som innefattar en distribuerad liggare kan använda det här – alla från stora företag till myndigheter, sa Umar Farooq, chef för JP Morgans blockkedjeenhet till CNBC då.

De flesta andra banker har så här långt avfärdat tillgångsklassen som alltför riskabel. Förra året förbjöd JP Morgan köp av bitcoin av kreditkortskunder. Och Goldman Sachs lade ner planerna på en handelsdesk för bitcoin.

 

 

 

 

 

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in