Finans Nyhet

Visa bjuder in fintech-startups till tävling 

Visa storsatsar på nordisk och baltisk fintech. Foto: Pixabay
Publicerad

Kortbolaget lanserar, i sin jakt på nya techsamarbeten, ett tävlingsprogram för fintech-startups i Norden och Baltikum – och ska även öppna en innovationshubb i Stockholm under hösten.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande.

Visa är på jakt efter nordiska och batiska fintech-samarbeten – och ska låta startups i regionen tävla om 50.000 euro i finansiering – och att utveckla sin tjänst tillsammans med Visa.

Deltagarna får sälja in, eller ”pitcha” sina lösningar mellan 3 september till 5 oktober. Programmets finalister och vinnare presenteras i Helsingfors den 4 december. 

Annons

Visa berättar även att det ska öppna en innovationshubb i Stockholm under hösten, som ska ge strartups möjlighet att förädla lösningar på kortbolagets utvecklarplattform. Bolaget säger sig ha en långsiktig ambition om satsa på nordisk och baltisk fintech kommande åren. 

Norden ingår i bolagets investeringsprogram där totalt 100 miljoner dollar ska investeras i europeiska fintech-lösningar. 

– Sverige är en av Visas fokusmarknader för partnerskap med FinTech-bolag. Vår ambition är att bidra till att de bästa idéerna utvecklas, skalas upp och snabbare når marknaden, kommenterar Majda Nogo.

Annons

Annons