Finans Nyhet

Veckans mest lästa (4–8 december)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se


Klaus-Anders Nysteen får gå på dagen – igen
Mindre än två år efter att han tillträdde som vd för norska inkassojätten Kredinor lämnar Klaus-Anders Nysteen uppdraget.
Publicerad: 6 december
Läs hela artikeln här>>


Alla dessa jättesatsningar är inget annat än ett recept för kaos
Konsekvensanalyserna av jättesatsningarna, såsom fossilfri stålproduktion i Norrland och solenergisatsningarna i södra Sverige, lyser med sin frånvaro när Svenska Kraftnät ska försöka anpassa det svenska transmissionsnätet till allt som alla vill göra. Det skriver Realtids Per Lindvall.
Publicerad: 6 december
Läs hela krönikan här>>


Här är årets bäst betalande arbetsgivare
Årets bäst betalande företag är kinesiska telekomföretaget Huawei – som klättrat till första platsen. Här får 194 anställda en genomsnittlig årslön på 2,3 miljoner. För första gången kvalar ett fastighetsbolag in på listan.
Publicerad: 5 december
Läs hela artikeln här>>

Annons

”Förbättrade villkor för ISK – en nödvändig framtidssatsning”
Investeringssparkontot (ISK) har varit en central del av svenska hushålls sparande sedan det introducerades 2012. ISK har blivit synonymt med enkelt sparande och ökad rörlighet på fondmarknaden – idag har närmare 4 miljoner svenskar ett ISK. Men förändrade förutsättningar och skattejusteringar har skapat tvivel bland spararna om ISK fortfarande är en fördelaktig sparform. Det är därför dags för regeringen att agera och återställa förtroendet för ISK som en attraktiv framtida sparform. Det skriver Fredrik Nordström och Philip Scholtzé på Fondbolagens förening.
Publicerad: 4 december
Läs hela debattartikeln här>>

Afv: Aktieskojare tar över Pepins
Bakom det okända företaget Aktiegirot, som köper aktieplattformen Pepins, döljer sig en bolagsgrupp som gör märkliga affärer och arbetar med uppblåsta och olagliga värderingar. Det visar en ny granskning av Affärsvärlden.
Publicerad: 4 december
Läs hela artikeln här>>

Nevs-köparens hemliga satsning på kryptovaluta:
”Kändes olustigt redan på presskonferensen”
Nu radar tveksamheterna upp sig för EV Electra, som köper upp elbilsbolaget Nevs. Lansering av kryptovalutatoken, samarbete med ekobrottsling, och noll erfarenhet av massproduktion av elbilar är något av det som hittills har kommit fram.
Publicerad: 4 december
Läs hela artikeln här>>


”Höginkomsttagare bör överväga löneväxling”
”Höginkomsttagare som kommer över gränsen för statlig skatt bör överväga löneväxling nu när skatten på ISK nästa år blir den högsta på över tio år”, säger Trifa Chireh, pensionsekonom på Länsförsäkringar.
Publicerad: 5 december
Läs hela artikeln här>>

Annons

Nordea stäms efter att kund blivit lurad av Swish-bedrägeri
Konsumentombudsmannen stämmer Nordea och företräder en bankkund som blev lurad att swisha över en stor summa till telefonbedragare.
Publicerad: 7 december
Läs hela artikeln här>>

Charge Amps och granskningen som gick under radarn
”Charge Amps Halo är ett under av dålig ingenjörskonst. Alla som kan teknik gör tummen ner, men tillverkaren vägrar att lyssna på kritik.” Så löd ett tips som kom till Realtid. Sant är att Elsäkerhetsverket granskade Charge Amps och identifierade brister – men dessa åtgärdades omgående och bolaget poängterar att det idag inte finns några aktiva ärenden hos myndigheten.
Publicerad: 6 december
Läs hela artikeln här>>

Annons