Finans Nyhet

Veckans mest lästa (29 maj – 2 juni)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se

1.Chocken för alla elproducenter: ”Minuspriserna kommer att fortsätta”
Obalansen på energimarknaden har skapat minuspriser för elen just nu. I Nederländerna fick alla mikroproducenter av sol- och vindkraftsel nyligen betala 4,50 kronor för varje kilowattimme som skickades ut på elnätet. Och minuspriserna är här för att stanna – det säger en expert till Realtid.
Publicerad: 31 maj Läs hela artikeln här>>
2. Här är hushållens nya snittränta för bolån
Ny statistik från SCB visar hur hög den genomsnittliga räntan var för hushållens nya bostadslån i april. Statistiken visar även att tillväxttakten på lånesidan fortsätter att bromsa in och att snittlåneräntorna fortsatte att öka – men inte lika mycket som mellan februari och mars.
Publicerad: 29 maj Läs hela artikeln här>>
3. Toppakademikern: ”Hittade på egna regler kring förmåner”
Det råder akademiskt storbråk när tidigare ordförande för Östersjöstiftelsen anklagar sin företrädare för att hitta på egna representationsregler istället för att följa Skatteverkets. Dessutom förvånas hon av att en begränsad mängd av styrelsen – och ett fåtal av de anställda – fick möjlighet att köpa aktier i samma bolag som stiftelsen investerade i.
Publicerad: 28 maj Läs hela artikeln här>>
4. Populär laddbox nära säljstopp i hela EU
Den 14 juni riskerar de populära laddboxarna från Easee att säljstoppas i hela EU. Nu rycker bolaget i livlinan för att motverka detta. Ännu finns heller inget nytt besked om hur och när de 100 000 svenska ladddboxarna kommer att åtgärdas.
Publicerad: 30 maj Läs hela artikeln här>>
5. Handelsbanken avvecklar EFN
Under tolv år har Handelsbanken genom EFN Ekonomikanalen förmedlat ekonominyheter och privatekonomisk kunskap under det egna varumärket. Men nu är det slut med det, istället ska nu  EFN:s uppdrag och varumärke integreras med Handelsbankens kanaler.
Publicerad: 29 maj Läs hela artikeln här>>
6. Så rundade städbolaget Skatteverkets mångmiljonkrav
Alberts städservice försattes i konkurs i mars, efter att Skatteverket underkänt bolagets konsultupplägg och påfört 32 miljoner kronor i skatt och avgifter. Nu har den tidigare ägaren köpt upp inkråmet för 1,5 miljoner kronor och är igång igen med ny städverksamhet.
Publicerad: 30 maj Läs hela artikeln här>>
7. Finansministern vill inte rucka på Riksbankens oberoende
Riksbanken, finanspolitiken och butikerna – alla har ett ansvar för att inflationen inte ska rusa iväg. Samtidigt vill inte finansminister Elisabeth Svantesson (M) lägga sig i Riksbankens oberoende – det sa hon till Realtid på plats i Göteborg.
Publicerad: 1 juni
Läs hela artikeln här>>
8. Playboyen och den kvantitativa baksmällan
Centralbankerna gick ”all-in” på kvantitativa lättnader. Det vill säga stora köp av obligationer för att först klara finanskrisen 2008, fortsatte sedan för att hålla nere långräntorna och senast och mest för att stötta ekonomierna under pandemin. Nu kommer baksmällan.
Publicerad: 1 juni
Läs hela krönikan här>>
9. Batljan avgår som vd
Styrelsen har utsett Leiv Synnes till ny verkställande direktör. Styrelsen anser att Leiv Synnes har rätt erfarenhet och är den bäst lämpade personen att leda bolaget och bistå styrelsen i genomförandet av den strategiska översynen. Leiv Synnes tillträder som verkställande direktör den 5 juni 2023 och ersätter Ilija Batljan.
Publicerad: 2 juni
Läs hela artikeln här>>
10. Lindvall om Batljans avgång: ”Som att flytta runt solstolarna på Titanics däck”
”Ilijas avgång är ju ett desperat drag och visar hur utsatt läget är. Men han sitter kvar i styrelsen. Det ger lite känslan av att de flyttar runt solstolarna på Titanics däck,” säger Realtids Per Lindvall.
Publicerad: 2 juni
Läs hela artikeln här>>

 

 

Annons

 

 

 

Annons

 

 

 

Annons

Annons