Finans Nyhet

Veckans mest lästa (22–26 maj)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se

Svea Solar riskerar förbud mot att installera solceller

Elsäkerhetsverket överväger att förbjuda Svea Renewable Solar att installera solceller. Bakgrunden är ett antal anmälningar om flera mycket allvarliga tillbud – och myndigheten ifrågasätter om bolaget följer sitt egenkontrollprogram. Svea Solar säger själva att bolaget nu har genomfört ett antal åtgärder.

Publicerad: 22 maj
Läs hela artikeln här>>

Annons

Detta är sjukt – och förr eller senare kommer det att flyta upp till ytan

Medan de flesta företag och hushåll får dra åt svångremmen ett par hål per kvartal i takt med att centralbankerna höjer räntorna, så gödslar centralbankerna, inklusive Riksbanken, storbankerna med gratispengar. Detta är helt sjukt, enligt Realtids Per Lindvall.
Publicerad: 21 maj
Läs hela krönikan här>>

Kungen tvingas låna 70 Mkr av staten

Annons

Kungen har sedan 1809 enskild dispositionsrätt över Djurgården för all framtid. För driften av Djurgården ansvarar Kungliga Djurgårdsförvaltningen (KDF), som tillhör Hovstaterna. Men driften av Djurgården ska vara självfinansierad och överföringar från Hovstaterna tillåts inte. För att klara investeringar på Djurgården har därför KDF nu ansökt om kredit hos Riksgälden på 70 Mkr.
Publicerad: 24 maj
Läs hela artikeln här>> 

Så mycket höjdes elnätspriserna – Eon värst

Efter en period med relativt stabila elnätspriser stiger priserna igen, med nästan 10 procent över hela Sverige, där det finns exempel med prisökningar över 30 procent.
Publicerad: 24 maj
Läs hela artikeln här>> 

Annons

Så fick jag 10 procent mer el från mina solceller

Jag har haft solceller på taket sedan i höstas, men blev efter ett tag fundersam på varför de inte ger lika mycket el som jag hade förväntat mig. Till slut tog jag tag i saken – och resultatet blev att solelproduktionen höjdes med ungefär 10 procent. Här är hur jag gjorde.
Publicerad: 20 maj
Läs hela krönikan här>>

”Batljan måste röra sig snabbt för att återställa förtroendet”

För en man som 2021 utsågs till Årets företagare i Sverige av SBB:s revisor EY har det surnat snabbt. Ilija Batljan har varit iögonfallande frånvarande från det offentliga rummet de senaste veckorna, och SBB:s representanter svarar inte på förfrågningar.
Publicerad: 24 maj
Läs hela artikeln här>> 

”Staten bör köpa SBB:s fastigheter – men utan att rädda ägarna”

Regeringen måste snabbutreda en statlig förköpsrätt som är applicerbar på fallet SBB, skriver Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar och Ali Esbati på DN debatt.
Publicerad: 26 maj
Läs hela artikeln här>>

”Rörliga räntor sjunker tillbaka kraftigt nästa år”

SBAB räknar med att Riksbanken höjer styrräntan med ytterligare 0,25 procentenheter i slutet av juni och därmed följa flera andra centralbanker som redan fattat sådana beslut nyligen, och även ECB som väntas fatta samma beslut före Riksbanken.
Publicerad: 25 maj
Läs hela artikeln här>>

”Mitt förtroende för vd och ledning är förbrukat”

Nu framkommer att Lena Andersson, vd för Göteborgs kommunala fastighetsbolag Älvstranden, mörkade både en misstänkt muthärva och korruption – och därför höjs röster från den politiska toppen att hon ska få sparken.
Publicerad: 24 maj
Läs hela artikeln här>>

Rusning till GoodWes kundtjänst efter Realtids artikel om solcellsknep

”Så fick jag 10 procent mer el från mina solceller” – så löd rubriken på en artikel i Realtid nyligen. Texten har inspirerat så många kunder att kontakta företaget GoodWe, att det nu kommer indikationer på överbelastning av företagets kundtjänst.
Publicerad: 25 maj
Läs hela artikeln här>>

 

Annons