Finans Nyhet

Veckans mest lästa (18-22 september)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se

Därför ringde Elsäkerhetsverket om laddboxen från Easee: ”Olagligt!”
Efter att Elsäkerhetsverket säljstoppade laddboxarna Easee Home och Easee Charge så lanserade norska Easee en uppgraderad laddbox som marknadsförs med att vem som helst ska kunna installera den genom ett enkelt klick. Den snabbkopplingsbaserade installationen är laglig i Norge men dock olaglig i Sverige – något som youtubern Peter Esse nyligen fick veta, och det med besked.
Publicerad: 19 september
Läs hela artikeln här>>

Rusning från utländska investerare: “Sverige är på rea”
Den som nyligen varit utomlands har säkert funderat över varför den svenska kronan är så lågt värderad. För svenska semesterfanatiker är det en dyster nyhet, för omvärlden är det en positiv förändring. Det skriver Bovision som har pratat med ett par mäklare om den nya trenden.
Publicerad: 19 september
Läs hela artikeln här>>

Hemliga holdingbolaget samlar en fjärdedel av Sveriges mäklare
På två år har det anonyma holdingbolaget Real Alliance vuxit från tre till tolv mäklarföretag som tillsammans samlar en fjärdedel av den svenska mäklarmarknaden. För Realtid aviserar nu vd Robert Bexell fortsatta fusioner och förvärv samt satsningar som ska förbättra mäklarbranschens digitala kundresa. Dessutom ska bolaget genom Söderberg & Partners Bolån öppna fler kontor runtom i Sverige.
Publicerad: 20 september
Läs hela artikeln här>>

Annons

PFC lägger ner – nu fasas kunderna ut
Neobanken PFC, med Svea Bank och Nordea på ägarlistan, läggs ner och nu håller kunderna på att fasas ut.
Publicerad: 18 september
Läs hela artikeln här>>

Pensionsmyndigheten stämmer SEB på halv miljard
Pensionsmyndigheten har lämnat in en stämning mot SEB om cirka 470 miljoner kronor utifrån bolagets egenskap av förvaringsinstitut för Allras fonder.
Publicerad: 18 september
Läs hela artikeln här>>

Så rundas reglerna för direktupphandling: ”Hyr varandras tjänster”
Många kommuner hyr in PR-konsulter, samtalstränare och lärare utan någon egentlig upphandling. Det har dataentreprenören Jens Nylander upptäckt efter att ha digitaliserat leverantörsfakturor hos alla Sveriges kommuner. Totalt handlar det om direktupphandlingar för hundratals miljoner kronor som går under radarn.
Publicerad: 18 september
Läs hela artikeln här>> 

Annons

Heimstaden miljardsäljer fastigheter i Danmark
Heimstaden säljer nu av fastigheter i Danmark för uppemot 4,5 miljarder kronor, det rapporterar Rapidus.
Publicerad: 21 september
Läs hela artikeln här>>

Claes Hemberg: Granskningen får inte sikta på tre mygg och missa elefanten
Finns det fler oaktade strukturella risker inom börsen? Det frågar sig ekonomen Claes Hemberg efter att EBM gjort en razzia och FI inlett en granskning mot Nasdaq. ”Börsens övervakning är hela börshandeln viktigaste rum, och om det brister i skyddet där så är det en varningssignal som borde väcka även banker och andra finansaktörer”, säger Claes Hemberg till Realtid.
Publicerad: 21 september
Läs hela artikeln här>>

Sparkad vd nysatsar: ”Increasor är en förbannat bra idé”
Efter att det omtvistade bolaget Increasor Tech Invest försattes i konkurs så kraftsamlar nu bolagets tidigare vd Andreas Trouin för en omstart under arbetsnamnet Rebel Venture. ”Tyvärr är mitt rykte något skadat, men jag vägrar att ge upp”, säger Andreas Trouin till Realtid.
Publicerad: 22 september
Läs hela artikeln här>>

Annons

Så ska Jan Dinkelspiel göra fossilfritt kisel till guld
Green14 är namnet på Jan Dinkelspiels nya satsning för fossilfri framställning av kisel till solcellspaneler. Inom kort kommer finansmannen och hans kollegor att bygga en åtta meter hög testreaktor på KTH i Stockholm.
Publicerad: 22 september
Läs hela artikeln här>>


Annons