Oscar Berglund, vd för Trustly. Foto: Trustly
Oscar Berglund, vd för Trustly. Foto: Trustly
Börs

Uppgifter: Trustly väljer Stockholmsbörsen

Betalteknikjätten Trustly, med majoritetsägaren Nordic Capital,  har beslutat sig för en börsnotering i Stockholm och inte i New York.

Uppdaterad 2021-01-22
Publicerad 2021-01-22

Enligt DI:s källor kan värderingen landa på dryga 100 miljarder kronor, något som skulle markera den största svenska börsnoteringen sedan Telia noterades år 2000.

Sedan tidigare har Goldman Sachs och JP Morgan anlitats för att styra noteringen och nu förs det diskussioner med fler banker för vissa juniora roller.

Noteringen skulle kunna ske redan till sommaren, enligt tidningen.

Bland Trustlys minoritetsägare finns också  Blackrock och riskkapitalbolaget Alfvén och Didriksson.

Trustly, som grundades 2008 och har kontor i Sverige, Spanien, Malta, Tyskland och Storbritannien, hanterar mer än fyra miljoner betalningar varje månad och omsatte 130 miljoner euro under 2019.

Nordic Capital köpte en 70-procentig andel i företaget 2018 till en värdering av cirka 700 miljoner euro och slog samman bolaget med USA-baserade PayWithMyBank 2019.

I juni 2020 värderades Trustly till cirka 2 miljarder dollar i en finansieringsrunda som inkluderade BlackRock, Investment Corporation of Dubai (ICD), Aberdeen Standard Investments, Neuberger Berman och Retirement System Investment Commission (RSIC).

Platsannonser

Nyheter