Uppgifter: Klarna rejält nedvärderat

Klarna Klarna
Enligt WSJ:s uppgifter förhandlar Klarna denna gång om att ta in cirka 650 miljoner dollar.
Publicerad
Uppdaterad

Fintechbolaget Klarna är nära att dra in nytt kapital till en värdering av 6,5 miljarder dollar, motsvarande 67 miljarder kronor.

Finwire

Om uppgifterna stämmer innebär detta en rejäl nedvärdering av bolaget som så sent som förra året värderades till 45,6 miljarder dollar vid en runda i juni ledd av Softbank. Det enligt källor till Wall Street Journal.

Enligt WSJ:s uppgifter förhandlar Klarna denna gång om att ta in cirka 650 miljoner dollar. Det mesta av kapitalet skulle komma från befintliga delägare ledda av Sequoia Capital.

WSJ har tidigare rapporterat om att Klarna flera gånger fått dra ned på värderingen i samband med förhandlingarna om nytt kapital. Först var det till 30 miljarder dollar och sedan vidare ned till 15 miljarder dollar. Och nu senast är bolaget alltså redo att acceptera nya pengar till en ännu lägre värdering på 6,5 miljarder dollar.

Annons

Klarnas kapitalbehov kommer från att bolaget växer snabbt men att detta också kostar mycket pengar. Därutöver har bolaget en banklicens i Sverige och är bundna att leva upp till de strängare kapitalreservkraven som införts av myndigheterna.

Annons