Börs

Triton kan komma att köpa Ving

Triton Partners ville köpa Ving före sommaren, men Thomas Cook sade nej. Den norska flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs tror att det finns en möjlighet att Triton nu ändå kan ta över Ving.

Uppdaterad 2019-09-23
Publicerad 2019-09-23

Hans Jørgen Elnæs säger till Dagens Næringsliv att Triton har varit med i kulisserna kring Ving ända fram till Thomas Cooks konkursbesked nu på måndagen.

– Ving Norge och Sverige har gått med överskott i åratal. Ving har en väldigt stark marknadsnärvaro och har mindre konkurrens än Thomas Cook har haft i Tyskland och England, säger Hans Jørgen Elnæs till Dagens Næringsliv.

Han känner inte till att några andra investerare skulle vara intresserade av Ving. Men om Triton fortsatt vill vara med måste de vara snabba, det gäller att handla under den här veckan, anser Hans Jørgen Elnæs.

Tritons nordiska kommunikationsansvarige, Fredrik Hazén, säger till Realtid att Triton inte vill kommentera Hans Jørgen Elnæs spekulationer, eller i övrigt ge ytterligare någon kommentar kring Tritons eventuella intresse för Ving. 

Platsannonser