Karriär & ledarskapNyhet

Tiktok drar ned på pandemi-förmåner för anställda

Publicerad
Uppdaterad

Teknikföretaget Tiktok slutar med delar av förmånerna till sina anställda från pandemitiden som bland annat innefattat matkuponger och ersättning för gymkort och Wi-Fi.

Finwire

Tiktok tillkännagav nyligen att man kräver av sina anställda att de kommer in till kontoret minst två gånger i veckan, men uppmuntrar dem att göra det tre gånger i veckan.

Under pandemin anställde bolaget tusentals personer som vid tillfället arbetade på distans. Många av personerna arbetade långt ifrån det kontor där de förväntades vara baserade. De anställda har nu informerats om att det är dags att börja flytta till staden där kontoret ligger för att kunna närvara på plats, enligt källor.

Vissa anställda sa att återgången till arbetet innebar att de inte längre skulle få ersättning för Wi-Fi och gymkort, skriver Wall Street Journal och hänvisar till personer med insyn.

Annons

En del anställda i USA förlorar också en ersättning för mat om 45 dollar per dag, där man istället uppmanas att äta på plats, där bolaget dock står för kostnaden.

Dessutom har kontoret i Mountain View, USA, mer än 1 200 anställda, men arbetsplatsen är endast avsedd för 600 personer. Bolaget har därför infört programvara för bokning av skrivbord för att säkerställa att det finns ett ledigt när de kommer in till kontoret.

Annons