Styrelser

Tidigare FAR-ordförande tar över ordförandeklubban i Styrelseakademien

Svante Forsberg är ny styrelseordförande för den ideella föreningen Styrelseakademien. Han efterträder Per Westerberg som har haft posten i tre år.

Uppdaterad 2019-05-31
Publicerad 2019-05-28

Svante Forsberg är civilekonom och har arbetat i 40 år på revisions- och konsultföretaget Deloitte, varav 20 år som vd eller ordförande.

Han har haft många

uppdrag, bland annat som ordförande för FAR. Svante är också en av initiativtagarna till Guldklubban. Det är en utmärkelse som lyfter fram goda exempel på styrelseordförandeskap. Han är sedan 2011 även styrelseledamot i självregleringsorganet Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

– Det känns oerhört stimulerande att få detta uppdrag. Jag ser fram emot att arbeta med utvecklingen av StyrelseAkademien tillsammans med alla professionella människor som finns inom organisationen. Det finns flera angelägna saker att fokusera på, bland annat mångfald och ökad medlemsnytta, säger Svante Forsberg i ett pressmeddelande.

Styrelseakademien är en ideell och oberoende förening för styrelseledamöter och ägare till företag i Sverige. Föreningen har 7 000 medlemmar och är rikstäckande med 16 lokala föreningar över hela landet.

 

Platsannonser