Annons

Annons

Ordförande

Joachim Berner blir ny ordförande i Eniro när Björn Björnsson nu avgår på egen begäran, vilket han meddelade i slutet av förra året.

Wilner Andersson tvingas, med omedelbar verkan, lämna sin vd-post i fastighetsbolaget Agora efter två och ett halvt år. "Bolaget har tyvärr inte utvecklats enligt förväntan", säger ordförande Knut Pousette.

Christer Danielsson, ordförande i Advokatsamfundet, och Eva-Maj Muhlenbock, vice ordförande, anses av många stå för en förändringsagenda. Fokus ligger nu på att se vad samfundet kan göra från centralt håll för att underlätta för den enskilde advokaten i dennes vardag. Det säger Christer Danielsson till Realtid.

 

Nordnet har utsett Collectors tidigare vd Stefan Alexandersson till ny ordförande för nätbankens VC-gren som gör fintech-investeringar. "Han har en en stark känsla för trender inom fintech", säger Tuva Palm, IT- och produktchef på Nordnet.

Swedbanks ex-ordförande Anders Sundström slutar nu även som styrelseordförande i Coop Sverige. En uppdelning av affärsområdet uppges ligga bakom. "Detta kräver nya krafter och därför har jag beslutat att lämna styrelsen", säger Anders Sundström.

På advokatsamfundets fullmäktigemöte valdes Christer Danielsson till ny ordförande i Advokatsamfundet och Eva-Maj Mühlenbock valdes till vice ordförande. "Jag är övertygad om att det blev en bra lösning för samfundet", säger Advokatsamfundets avgående ordförande Bengt Ivarsson.

Igår avgjordes den utdragna ordförandestriden som länge rasat inom Advokatsamfundet.  Den som röstades fram till samfundets nästa ordförande är Christer Danielsson och inte den av valberedningen föreslagna kandidaten Lena Frånstedt Lofalk.

Sex advokater har i en intern skrivelse till Advokatsamfundet motsatt sig förslaget av Lena Frånstedt Lofalk som ordförande i samfundet. Istället föreslås Christer Danielsson till ordförande.

Sidor