Annons

Annons

KPMG

En tydlig trend i revisionsbranschen är att många byråer bygger upp sina rådgivningsavdelningar. "Vi har fått bli strategiskt duktiga på att positionera våra rådgivningskollegor så att de får samma nätverk som våra revisorer. Det är så vi kan bygga en stor rådgivningsaffär när det är dags att rotera ut en kund", säger Patrik Anderbro, vd för KPMG.

Flera kvinnliga medarbetare i ledande ställning har sagt upp sig från KPMG i Storbritannien i protest mot hur byrån har hanterat klagomål som rör en manlig delägares beteendem rapporterar Financial Times.

KPMG förvärvar Everdon Security som är verksamt inom cybersäkerhet.  Samtliga konsulter, inklusive vd, blir i och med affären en del av KPMG:s rådgivningsverksamhet.

UPPDATERAD Patrik Anderbro blir ny vd för KPMG i Sverige. Han kommer närmast från rollen som chef över KPMG:s verksamhetsområde små och medelstora företag. "För mig är det ett drömjobb" säger han till Realtid. 

Noterade företag har i praktiken enbart The Big 4 (Deloitte, EY, KPMG, PWC) att välja på. Situationen har förvärrats genom reglering på EU-nivå. Det skriver Jan Marton, docent och verksam vid Handels­högskolan i Göteborg.

Det är tydligt att klienter i Norden blir allt mer positiva till konsultbranschen – inom revision och management. Konsulterna anses leverera uppdrag med hög kvalitet som tillför värde. I alla fall innan samarbetet väl har inletts, visar en ny undersökning.

Revisionsjättens KPMG:s rådgivningsdel Advisory växer och utgör nu nästan hälften av byråns nettoomsättning. “För tre år sedan satte vi målet att växa med 100 nya konsulter till Advisory årligen. Vårt mål är att fortsätta rekryteringen så att skatt och Advisory består av 1000 konsulter", säger Jan Forsell, chef för Advisory, till Realtid.

En ovanlig entré och förskräckande sorti. KPMG:s hantering av sin vd Magnus Fagerstedt har väckt förvåning i branschen.

– Jag förstår det inte. Av en “big four” kräver man mer, säger en källa om att revisionsjättens vd slutade på dagen.

Sidor