Annons

Annons

Handelskrig

"Jag tror att vi har en mycket bra chans att åstadkomma något", säger USA:s president Donald Trump på G20-mötet i Osaka i Japan. Det möts av positiva reaktioner på många börser. I Stockholm är det upp för H&M men ned för Traton första handelsdagen.

Börserna i Asien faller, börsexperter varnar för stora börsfall och Synsams börsintroduktion skjuts på framtiden. Allt på grund av det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina. Det framgår av måndagens morgonsvep.

Exportföretagens finansiella situation är fortsatt god, men de förbereder sig för sämre tider. Tele2 skär ner på personal, bland annat berörs ett 60-tal konsulter och fler länder har lagts till på Trumps valutamanipulatör-lista. Det är några av ämnena i morgonsvepet denna onsdagsmorgon. 

Anders Borg ser att Sverige står i skottgluggen i ett upptrappat handelskrig, Volkswagen återupptar IPO-planerna för Scania och nytt svindleri skakar Danske Bank. Det är några av rubrkerna i tisdagens morgonssvep.

Kina protesterar mot gripandet av Huaweis finanschef, Sveriges första handelsplattform för kryptovalutor har öppnat och Kinnevikveteran gör börscomeback. Detta är några av rubrikerna i morgonsvepet.