Annons

Annons

Fredrik Lundberg

Rävjägare Lundberg bärgar ännu ett skinn. Med de krympande och numera taksatta avsättningarna till Oktogonen har Fredrik Lundberg slutligen demonterat Handelsbankssfärens tjänstemannavälde.

Finansmannen Fredrik Lundberg köpte privat 880.000 B-aktier i Volvo under det fjärde kvartalet, en investering värd cirka 130 miljoner kronor.

Industrivärdens styrelseordförande Fredrik Lundberg uppger att han är positiv till kinesiska Geely som ny storägare men att Industrivärden som är störste ägaren i Volvo kommer behålla sitt ägande långsiktigt.

Fredrik Lundberg har avböjt omval till Indutrades styrelse. Valberedningen föreslår att hans dotter Katarina Martinson ska ta över som ny ordförande.

Förundersökningen om mutbrott i samband med att förre finansministern Anders Borg och Handelsbankens förre vd Pär Boman deltagit i jakter bekostade av skogsbolaget Holmen är nedlagd, meddelar åklagarmyndigheten.

Handelsbankens styrelseordförande Pär Boman har delgivits misstanke om mutbrott. Han förhördes under tisdagen. Boman avfärdar anklagelsen och kallar den för helt grundlös.

Sidor