Annons

Annons

Swedbank etablerar ramverk för gröna obligationer

Som en del i ambitionen att fördjupa hållbarhetsperspektivet och skapa fler fördelar i arbetet med hållbarhet har Swedbank etablerat ett ramverk för att kunna utfärda gröna obligationer.

Gröna obligationer kommer framförallt att användas för att finansiera sektorer där störst hållbarhetsfördelar kan åstadkommas.

Swedbank anser att klimatförändringarna är en av samhällets största utmaningar. Genom att anta ett ramverk för gröna obligationer ökar Swedbank sina möjligheter till att stödja flera av FN:s mål för hållbar utveckling i Agenda 2030, skriver banken i ett pressmeddelande.

– Som stor bank och inflytelserik aktör i samhället har vi ett ansvar och en nyckelroll att spela för att påskynda övergången mot ett mer hållbart samhälle. Vi har ett starkt engagemang i att bidra till en sund och hållbar utveckling för våra kunder, våra ägare och samhället som helhet. Vår ambition är att hjälpa människor och företag att göra hållbara val, i vardagen och på längre sikt, säger Fredrik Nilzén, hållbarhetschef Swedbank.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons