Karriär & ledarskapNyhet

Svagt börsklimat – då sparkar Goldman Sachs personal

Goldman SachsGoldman Sachs
Goldman Sachs har en normal personalomsättning på 1-5 procent per år i övrigt som handlar om att den klassiska Wall Street-bjässen gör sig av med personer som inte anses prestera tillräckligt bra.
Publicerad
Uppdaterad

Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs har börjat att sparka personal till följd av det svaga börsklimatet och effekten det har på affärerna.

Mats Hård

Beslutet skall påverka personal i allt från New York till San Francisco. Det rapporterar flera medier däribland Business Insider och New York Post.

Det är investmentbankirer på mellannivå som nu kan få gå. Totalt skall nära ett dussin fått lämna bolagets prestigefyllda enhet för teknik, media och telekommunikation. Andra enheter har också påverkats däribland hälsovård, detaljhandel och verkstad.

Goldman Sachs har en normal personalomsättning på 1-5 procent per år i övrigt som handlar om att den klassiska Wall Street-bjässen gör sig av med personer som inte anses prestera tillräckligt bra. Detta justerades dock när allt gick väldigt bra under pandemin. Enligt en källa till New York Post är det nuvarande programmet mindre än den historiska storleken.

Annons
Annons