Annons

Annons

EQT_terasspuff.jpg

Foto: Studio Stockholm

Strålande utsikter för EQT

I början av juni flyttade EQT till Regeringsgatan i centrala Stockholm. Realtid har bilderna innifrån det nya kontoret.

Private equity-företaget EQT har vuxit kraftigt under de senaste åren vilket skapat behov av större och mer effektiva lokaler. Studio Stockholms uppdrag har handlat om att skapa förutsättningar för ett gränsöverskridande och dynamiskt arbetssätt för EQT:s olika team.

– EQT är ett högpresterande bolag med behov av en miljö som stärker och motiverar dedikerade medarbetare. Samtidigt som bolaget expanderat kraftigt har man också utvecklat en mer öppen kultur och transparens är något vi tagit fasta på i det arkitektoniska konceptet, säger Marco Checchi, Inredningsarkitekt och partner på Studio Stockholm, i en skriftlig kommentar.

– EQT är inne i en expansiv fas och har tillsammans med Studio Stockholm utvecklat ett huvudkontor som återspeglar vad EQT är och vad vi står för. Vi är övertygade om att våra nya lokaler kommer stötta oss i våra fortsatta relationer med medarbetare och kunder, säger Caspar Callerström, COO och partner på EQT.

Annons

Annons

Det arkitektoniska konceptet fokuserar på förädling och spelar an på kärnan i EQT´s verksamhet, att vidareutveckla starka företag. Detta gestaltas genom att råmaterial såsom sten, trä, läder och glas har bearbetats på olika sätt mot en mer förädlad form. Målsättningen är att kontoret i Stockholm ska skapa design guidelines för EQT:s olika kontor globalt.

 

Egen kaffemaskin och vinkyl bakom baren.

 

 Det massiva konferensbordet är specialritat för EQT av Studio Stockholm.
Det gröna konstverket heter ”Shaman Mossgirl With a Coal Rock2” och är
skapat av den finske konstnären Kim Simonsson

 

 

Blå soffgrupp från italienska Arflex.


Från kontorsterrassens sittpunkter  kan personalen blick ut över
bland annat St. Jacobskyrkan, Kungliga Operan, Stockholm ström och Söder.
Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons