Stockholmsbaserade powertechbolaget Fever fyller på kassan med 10 miljoner euro

Taggar i artikeln

Energi
Publicerad
Uppdaterad

Stockholmsbaserade Fever, ett powertech-företag som bygger en API-centrerad plattform för virtuella kraftverk, har tagit in 10 miljoner euro i en såddrunda av finansiering ledd av riskkapitalbolaget General Catalyst.

Realtid.se

När nu digitaliseringen börjr leta sig in i energisektorn på riktigt behövs helt nya kompetenser för att utveckla de tjänster som framtidens elsystem behöver. Fever har därför byggt ett team med erfarenhet från företag som iZettle, Spotify, Volvo On Demand, PayPal och Einride. Deras plattform ska göra det enkelt, automatiserat och optimerat att delta på olika handelsplatser.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Klas Johansson är grundare och vd för Fever.

Befintliga investerare, inklusive La Famiglia och Norrsken VC, deltog i finansieringsrundan. Med denna finansiering har Fever hittills tagit in totalt 11,6 miljoner euro.

Annons

Det senaste kapitaltillskottet kommer att påskynda det svenska företagets expansionsplaner, fördjupa produktutvecklingen och utöka samarbeten över hela Europa.

Som en del av finansieringsrundan, Niek den Hollander, tidigare Chief Commercial Officer på Uniper och tidigare Senior Vice President och chef för Vattenfalls affärsområde Markets, och Holger Lichtschläger, Managing Director och grundare av Global Experts-Energy Consulting med tidigare ledande befattningar på E.ON och Uniper kommer att ingå i Fevers styrelse.

Fabian Erici från Norrsken VC säger: ”Från dag ett har Fever-teamet imponerat på oss med sitt tydliga effektfokus och snabba produktleverans – en sann återspegling av den brådska som krävs för att transformera elnätet. Den här nya kapitalanskaffningen är ett tydligt bevis på lagets arbete och det starka momentum som omger dem. Vi är glada över att vara med på resan!”

Annons

Annons