Finans Nyhet

Spiltanbolag tar in 17 Mkr i övertecknad nyemission

Taggar i artikeln

Besedo Petter Nylander Spiltan Unibet
Petter Nylander, vd för Besedo. Foto: Spiltan
Publicerad

Spiltans portföljbolag Besedo tar in 17 miljoner kronor i övertecknad nyemission.  Spiltan investerar 6 miljoner kronor i nyemissionen och flyttar därmed fram sina positioner i bolaget.

Camilla Jonsson

Content moderation-bolaget Besedo skyddar företag och privatpersoner från bedrägeriförsök på nätet och städar bort olämpligt innehåll. Kapitalinjektionen ska användas till teknikutveckling och ökad marknadsföring. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med kunder som Adevinta, Schibsted, Ebay, Match.com och nya spelare i delningsekonomin som BlaBlaCars är bolaget enligt egen analys välpositionerat för att möta det snabbväxande behovet av ett tryggare internet. Största ägaren i Besedo är investmentbolaget Spiltan, som investerar 6 miljoner kronor i nyemissionen och flyttar därmed fram sina positioner i bolaget.

– Den nya ledningen i Besedo med Petter Nylander som vd och Willem de Geer som COO har gjort en fantastisk insats under coronapandemin, säger Göran Pallmar, ansvarig för investeringen i Besedo på Spiltan i en skriftlig kommentar.

Annons

– Det inger förtroende inför bolagets satsning på att bli marknadsledande inom content moderation.

Petter Nylander har tidigare varit vd för Unibet, TV3 och Universum. Willem de Geer har tidigare varit COO på Pingdom och medgrundare till Dogbuddy.

Tillväxtkapitalet från nyemissionen ska användas för fortsatt teknikutveckling och marknadsföring. Besedo har egenutvecklad teknik som bygger på AI och maskininlärning. Exempelvis kan bolagets AI moderera bilder och plattformen har även stöd för video, vilket har efterfrågats allt mer av kunderna.

Annons

– Trots ökad osäkerhet i samband med corona blev emissionen övertecknad, konstaterar Besedos vd Petter Nylander.

– Att våra befintliga och nya ägare tror så starkt på vår globala vision gör mig stolt och är väldigt motiverande. Vårt ökade fokus på teknikutveckling och försäljning världen över har börjat ge resultat. Exempelvis har vi nyligen knutit till oss sydkoreanska Hyperconnect och AirTasker, Australiens ledande plattform inom gigekonomin.

Annons