Annons

Annons

Spiltan

Pepins vd Julia Reuszner vill demokratisera en mossig bransch – kasta ut investmentbankerna och låta "vanligt folk" vara med och investera. Nästa steg är att bli en vanlig aktiebörs.

Utredning mot bank-vd återupptas, Vonovia lägger bud på resterande del av Hembla och Sveriges ekonomi tappar fart. Här hittar du morgonens nyheter.

Morgonsvepet onsdag: Veoneer i miljardaffär, Deutsche Bank sämre än väntat och Spiltan i fondtopp.

Investmentbolaget Spiltans aktie handlades senast till en kurs på 12 000 kronor och var därmed Sveriges dyraste aktie med reglerad handel. Nu har det beslutats om aktiesplit i kombination med ett inlösenprogram. Syftet är att underlätta aktiehandeln.

Spiltan rekryterar Katja Efron från portföljbolaget Pepins Group. Hon tillför viktig kompetens på kommunikationsområdet enligt Spiltans vd Per Håkan Börjesson.

Sveriges dyraste aktie med reglerad handel ska bli lättare att köpa genom en aktiesplit i kombination med ett inlösenprogram.  ”Det är lättare att äta en pizza om man delar på den”, säger Spiltans vd Per Håkan Börjesson. 

Therese Lundstedt, tidigare vd på aktiemäklaren Aktieinvest, blir ny vd på Urbangreen, ett bolag som arbetar med gröna lösningar inom stads- och fastighetsbyggnad. Spiltan är en av storägarna i Urbangreen.

Spiltans substansvärde ökade med 36 procent under 2018, motsvarande 3 770 kr/aktie och portföljen är nu värd cirka 5 miljarder kronor. Det framgår av årsredovisningen.

Sidor