Annons

Annons

Spiltan

Therese Lundstedt, tidigare vd på aktiemäklaren Aktieinvest, blir ny vd på Urbangreen, ett bolag som arbetar med gröna lösningar inom stads- och fastighetsbyggnad. Spiltan är en av storägarna i Urbangreen.

Spiltans substansvärde ökade med 36 procent under 2018, motsvarande 3 770 kr/aktie och portföljen är nu värd cirka 5 miljarder kronor. Det framgår av årsredovisningen.

Per H Börjesson, vd och grundare för Spiltan, dök helt plötsligt upp i Börspodden och gjorde reklam för Börjessons bil. Nu berättar han varför.

ABB ska använda pengarna från försäljningen av Power Grids till ett gigantiskt återköpsprogram av egna aktier, samtidigt får affären kritik av Spiltans vd Per H Börjesson. Samtidigt är det amerikanska börsindexet S&P 500 nere på sin lägsta nivå sedan oktober 2017. Det är några av nyheterna i morgonsvepet den 18 december. 

Senaste stjärnfallet på aktivisthimlen är det stora amerikanska konglomeratet United Technologies som ska delas i tre bolag. Men hur klokt är det egentligen att dela upp företag? Åsikterna går isär. 

Rikard Josefson, Avanzas vd, uppger att gårdagens nedgång om 4 procent på Nasdaq är ovanlig även under finanskrisen 2008. Spiltans vd Per Håkan Börjesson uppger att börsnedgångarna handlar dels om psykologi samt talar om en något trögare marknad för tech-bolagen än tidigare. Nicklas Paulson, Öresunds vd uppger att börsen faller på grund av "en cocktail av problem som marknaden har sparkat framför sig under en längre tid".

Sidor