Per H Börjesson överväger byta lista för Spiltan
Foto: Spiltan
Börs

Spiltan överraskar – planerar att byta handelsplats 

Investmentbolaget Spiltan planerar att byta handelsplats. Det skriver grundaren och vd:n Per Håkan Börjesson i en tweet. 
 

Publicerad 2021-03-01

Aktien handlas idag hos Pepins. 

"Inv. AB @spiltan planerar att byta handelsplats så att man kan ha aktien i ISK och utvärderar nu olika alternativ. Går också över till IFRS så att alla alternativ är möjliga", skriver han.

Det här är på tvärs mot vad Per H Börjesson tidigare har sagt om valet av Pepins. I augusti 2020 skrev han ett debattinlägg här på Realtid om varför Spiltan låg kvar på Pepins. Bland annat skrev han så här:

– Investment AB Spiltan har över 4 000 aktieägare och vi är nu så stora att vi skulle kunna vara noterade på Nasdaqs OMX Stockholm Mid Cap-lista. I stället väntar vi på att Pepins skall få ett så kallat MTF-tillstånd (Multilateral Trading Facility). Det kommer att underlätta handeln genom att frekvensen ökar till veckovis samtidigt som fler banker och mäklare kommer kunna ha möjlighet att delta. Dessutom ger det skattemässiga fördelar för aktieägarna i och med att aktier på en MTF får förvaras i ett investeringssparkonto (ISK). Spiltan har valt att vara på Pepins för att vi bygger ett nätverk och vill ha långsiktiga ägare som är kvar under lång tid. Precis som familjeföretag eller idrottsföreningar. För att ta liknelsen vidare: om Djurgården förlorar en match så börjar man ju inte supportrarna plötsligt heja på AIK eller Hammarby. På samma sätt så kanske man inte ska sälja av aktier i ett företag som man tror på långsiktigt om det kommer en dålig kvartalsrapport.

Sedan aktien började handlas på Alternativa listan 2004 har bara ungefär 2 till 6 procent av aktierna omsatts varje år (för aktier med daglig handel omsätts ofta över 100 procent av aktierna varje år).

– Genom att inte handlas dagligen görs vi Spiltan bara attraktivt för de riktigt långsiktiga aktieägarna.

Läs hela debattinlägget här>>

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in