Per H Börjesson tar Spiltan till ny marknadsplats.
Foto: Spiltan
Börs

Spiltan går med i nytt börssamarbete – går över till veckohandel

Att kunna erbjuda Spiltanaktien till ISK-sparare är skälet till att Per Håkan Börjessons investmentbolag Spiltan nu byter lista.

Uppdaterad 2021-05-03
Publicerad 2021-05-03

Pepmarket blir ett nytt handelssegment hos Nordic Growth Market med samma krav på bolagen som på Nordic SME, NGM:s marknadsplats för tillväxtbolag. Skillnaden är att handeln kommer att ske veckovis på tisdagar. Genom att handeln sker på NGM:s marknadsplats ökar tillgängligheten för investerare då de kan äga aktier på ISK och handla dem via NGM:s anslutna banker och nätmäklare. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Pepmarket blir ett nytt handelssegment med veckohandel som medför att vi kan erbjuda en alternativ marknadsmodell för de bolag som är intresserade av handel en gång i veckan. Vi har en lång tradition av innovation och är glada över att kunna tillmötesgå efterfrågan hos bolag som investerare och erbjuda ett komplement till handel fem dagar i veckan, säger Magdalena Hartman, vd för Nordic Growth Market i en presskommentar.

Spiltan blir en av de första aktierna att tas upp till handel. 

– Vi på Spiltan har alltid vågat gå vår egen väg och utmana etablerade strukturer i finansbranschen. Vi var med och grundade Alternativa Listan för snart 20 år sedan, som kom att bli en del av Pepins. Vi har alltid förespråkat regelbunden men inte daglig aktiehandel, då vi anser att det främjar långsiktighet hos aktieägarna. Därför ser vi NGM PepMarket som ett naturligt nästa steg, säger Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan i en skriftlig kommentar.

Det faktum att robothandel inte existerar på NGM ser Per H Börjesson som en bekräftelse på att modellen med att skapa samma förutsättningar för alla investerare fungerar.

Det var i början av mars  som Per Håkan Börjesson första gången nämnde att man övervägde att byta lista. i en tweet. 

"Inv. AB @spiltan planerar att byta handelsplats så att man kan ha aktien i ISK och utvärderar nu olika alternativ. Går också över till IFRS så att alla alternativ är möjliga", skrev han då i en tweet.

 

 

 

 

 

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in