Annons

Annons

Slättö säljer fastighetsportfölj för miljardbelopp

Uppdaterad. Tredje AP-fondens Trenum samt Länsförsäkringars Lansa köper fastigheter till ett värde av 1,6 miljarder av Slättö.

Fastighetsbolaget Slättö, som har verksamhet i bland annat Örebro, Norrtälje och Knivsta, har avyttrat fastigheter till ett värde av cirka 1,6 miljarder kronor i två transaktioner, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Köpare är dels Trenum, som ägs av Balder och Tredje AP-fonden, och dels Lansa, som ägs av Länsförsäkringar. Affären berör hyresrätter belägna i Täby, Lidingö, Västerås, Karlstad och i Umeå.

– Slättö har varit värdeskapande i processen att utveckla och förädla projekten och vi är mycket nöjda med affärerna. Vi fördjupar den redan etablerade relationen med Lansa och utvecklar en ny relation med Trenum, de är utmärkta långsiktiga ägare, kommenterar Slättös vice vd Henrik Nordlöf 

Annons

Annons

Slättös fjärde fond omfattade före försäljningarna sammantaget knappt 1 600 lägenheter varav ett antal redan är inflyttade och resterande är under slutskedet av sitt färdigställande. Merparten av portföljen utgörs av hyresrätter, ett fåtal projekt har upplåtits till bostadsrättsföreningar. Man har närvaro i flera kommuner runt Stockholm samt i Västerås, Örebro, Karlstad och Umeå.

Pangea Property Partners och Wistrand har varit rådgivare i transaktionerna.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons