Magnus Eriksson, vd för Aspia och Jari Burmeister, styrelseordförande Skeppsbron Skatt. Fotograf: Johanna Fond och Peter Hoelstad
Juridik

Skeppsbron köps upp av Aspia

Aspia förvärvar Skeppsbron Skatt och utökar därmed utbuden med skatterådgivning. "Vi har en stor efterfrågan på skatterådgivning från våra kunder", säger Magnus Eriksson, vd för Aspia. Även Skeppsbron Skatt ser möjligheter med samgåendet.

Uppdaterad 2019-01-15
Publicerad 2019-01-15

Aspia har förvärvat Skeppsbron Skatt. I och med förvärvet breddar Aspia sitt tjänsteutbud genom att nu även kunna erbjuda skatterådgivning, enligt ett pressmeddelande.

Skeppsbron Skatt är en av Sveriges experter inom svensk och internationell företagsbeskattning samt mervärdesskatt. De hjälper i dagsläget drygt 1 500 företag och organisationer och har cirka 55 anställda i Stockholm och Malmö. Verksamheten ska fortsätta drivas under samma namn och varumärke.

– Aspia fortsätter att expandera och vi är stolta över att Skeppsbron Skatt vill följa med på vår resa. Vi har en stor efterfrågan på skatterådgivning från våra kunder och därför är det en enorm tillgång för oss att kunna förstärka vårt erbjudande genom förvärvet av Skeppsbron Skatt. Tillsammans ser vi fram emot att fortsätta leda tjänsteutvecklingen inom affärsnära tjänster för Sveriges företagare, säger Magnus Eriksson, vd för Aspia.

– Samgåendet med Aspia ger oss en unik möjlighet att ytterligare utveckla vårt tjänsteerbjudande mot hela näringslivet. Ett mycket starkt fokus kommer fortsatt att vara fullservice av skattetjänster till stora och medelstora företag. Affären gör det möjligt för oss att även nå ut till mindre företag i hela Sverige. Det ger oss också möjlighet att i väsentligt högre takt än tidigare fortsätta utveckla våra digitala skatteprodukter, säger Jari Burmeister, styrelseordförande Skeppsbron Skatt.  

Aspia är en aktör inom redovisning, lön och affärsrelaterad rådgivning med 1 450 medarbetare på drygt 70 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden.

Platsannonser