Finans Nyhet

Skandiabanken i samarbete med Sigmastocks

Taggar i artikeln

Fintech Sigmastocks Skandiabanken
Nanna Stranne och Mai Thai är medgrundare av och delägare i Sigmastocks. De lärde känna varandra när de läste industriell ekonomi på Chalmers i Göteborg. "Vi klickade direkt när vi träffades på Götaplatsen första gången, enligt Nanna Stranne." Sedan dess har de kompletterat sina utbildningar med finansiell matematik, företagsekonomi och entreprenörskap. Foto: Katarina Bergbom
Publicerad

Skandiabanken tar in Göteborgsbaserade robotrådgivaren Sigmastocks i sitt utbud. ”Visar på nytänkande”, säger startupens medgrundare Mai Thai.

Realtid.se

Göteborgs-startupen Sigmastocks erbjuder autogenererade aktieportföljer för privatpersoner, med hjälp av maskininlärande algoritmer.

Nu tar Skandiabanken in tjänsten i sitt produktubud.

– Erbjudandet är mycket nytänkande och visar att Skandiabanken är en aktör att räkna med nu när fintechbolag utmanar gammelbankernas befintliga lösningar, säger Mai Thai, medgrundare och vd på Sigmastocks i ett pressmeddelande.

Annons

Skandiabankens anser att Göteborgs-startupen har skapat ”en innovativ tjänst som bygger på både kunskap och intresse för investeringar”, heter det.

– Vi vill vara en bank som ger våra kunder stora valmöjligheter och detta samarbete är därför en naturlig del i vårt erbjudande mot kund, säger Johanna Cerwall, VD på Skandiabanken.

Annons