Karriär & ledarskapNyhet

Shell ger sina anställda engångsbonus efter rekordvinster

Publicerad
Uppdaterad

Oljejätten Shell kommer ge sina anställda en engångsbonus på 8 procent av lönen efter att företaget rapporterat rekordvinster till följd av höga olje- och gaspriser.

Finwire

Engångsbonusen omfattar de flesta anställda, dock inte toppcheferna. Bonusen återspeglar företagets ekonomiska framgång och är inte ett svar på inflationen sade Shell. Det rapporterar BBC.

Shell rapporterade förra veckan en vinst på 9 miljarder pund för andra kvartalet. Konkurrenten BP rapporterade sin största kvartalsvinst på 14 år, om 6,9 miljarder pund. De ökade vinsterna är en effekt av de höga olje- och gaspriserna.

Brittiska regeringen har även infört ett åtgärdspaket för att hjälpa människor med energiräkningarna. Till exempel en rabatt om 400 pund. Prognosmakare tror på stigande energiräkningar i vinter.

Annons

I maj meddelade regeringen även att olje- och gasföretagen skulle betala 25 procent extra på sina vinster. Skatten tillämpas från den 26 maj på vinster som görs i Storbritannien, vilket är en liten del av bolagens vinster.

Annons