SEB
Fonder

SEB: "Vi vill hitta framtidens Amazon eller Apple inom klimatomställning"

SEB Investment Management lanserar en tematisk fond med fokus på bolag som bedöms ha lösningar på globala klimatutmaningar.

Publicerad 2021-10-11

Fonden är klassad som artikel 9, eller mörkgrön, enligt EU:s SFDR-förordning (Sustainable Finance Disclosure Regulation) och har som syfte att skapa långsiktigt hållbar positiv påverkan utifrån ett klimatperspektiv. Den investerar i företag med produkter och tjänster som på något sätt bekämpar klimatförändringarna. Det framgår av ett pressmeddelande.
 
– Omställningen till ett samhälle med lägre utsläpp skapar många intressanta investeringsmöjligheter som vi vill ta del av. Vi vill hitta framtidens Amazon eller Apple inom klimatomställning, säger Sofia Wärmlöf Helmrich, som tillsammans med Mirelle Zetoun förvaltar fonden. 

Fonden kan investera både i den utvecklade delen av världen och i tillväxtmarknader och består av cirka 100 bolag, utan begränsning avseende varken bolagens storlek eller sektor.

Ungefär 2 procent av SEB Investment Managements förvaltade kapital i fonder klassas som mörkgrönt. Vidare är 82 procent klassificerat som ljusgrönt, eller artikel 8, vilket betyder att fonderna främjar miljörelaterade och/eller sociala egenskaper. Alla SEB Investment Managements fonder förvaltas i enlighet med de kriterier som finns i fondbolagets hållbarhetspolicy.

Platsannonser

Logga in