Finans Nyhet

SAS ingår investeringsavtal med vinnande budkonsortium

Taggar i artikeln

SAS
Anko van der Werff. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Flygbolaget SAS har ingått ett investeringsavtal med det vinnande budkonsortiet, vilket innebär att den föreslagna investeringen utökas med 25 miljoner dollar till totalt 1 200 miljoner dollar. Därutöver har bolaget ingått ett nytt DIP-lån (debtor-in-possession) med samma aktörer på 500 miljoner dollar.

Finwire

Enligt är den överenskomna investeringsstrukturen i linje med de huvudsakliga villkoren som man gick ut med i ett pressmeddelande den 3 oktober.

– Genom att ingå detta investeringsavtal tar SAS nästa steg i chapter 11-processen i USA. Investeringen är en viktig milstolpe i vår SAS FORWARD-plan och visar att våra nya investerare tror på SAS och vår potential att fortsätta ligga i framkant av flygindustrin under många år framöver, kommenterar vd Anko van der Werff.

Vad gäller DIP-lånet, kommer detta att bland annat refinansiera det befintliga DIP-lånet, öka likviditeten och underlätta för SAS att kunna slutföra sina frivilliga rekonstruktionsförfaranden. SAS påpekar att den nya DIP-finansieringen erbjuder en lägre ränta och avsaknad av vissa avgifter och aktierelaterade villkor i förhållande till den befintliga DIP-finansieringen.

Annons

Enligt SAS är båda avtalen föremål för ett godkännande av den amerikanska konkursdomstolen för New Yorks södra distrikt i USA. Bolaget kommer att söka om ett godkännande hos domstolen så snart som möjligt under november.

Det vinnande budkonsortiet utgörs av Castlelake, Air France-KLM, Lind Invest och den danska staten.

Annons