Safello slutför migrering från Handelsbanken – ”Jag är stolt”

Taggar i artikeln

Handelsbanken Safello
Emelie Moritz, vd Safello.Emelie Moritz, vd Safello.
Emelie Moritz, vd Safello.
Publicerad
Uppdaterad

Från och med i dag har Safello, Nordens ledande kryptomäklare, avslutat sin affärsrelation med Handelsbanken och migrerat samtliga banktjänster och uppdrag till sin nya svenska partnerbank.

Realtid.se

Safello har slutfört en omfattande migrering från Handelsbanken med anledning av bankens uppsägning av Safellos banktjänster. Safellos nya bank är en svensk bank med tillstånd från Finansinspektionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets prioritering har varit att genomföra övergången mellan bankerna på ett sömlöst sätt och att undvika störningar i Safellos handelssystem, kundupplevelse samt in- och utbetalningsflöden. I dag kan bolaget meddela att den omfattande bankmigreringen har avslutats.

– Jag är stolt över att Safello har slutfört migreringen till vår nya bank samtidigt som det dagliga operativa arbetet och produktutvecklingen har fortgått. Nu står vi redo och väl rustade inför nästa tillväxtfas i bolaget med säkerställd operativ motståndskraft och förnyad finansiell infrastruktur. Safellos fokus framgent är att väsentligt förbättra produkten för våra kunder och göra den konkurrenskraftig på en global nivå, säger Emelie Moritz, vd för Safello i en skriftlig kommentar.

Annons

Det var den 29 juni 2023 som Safello meddelade att Handelsbanken hade valt att säga upp sin affärsrelation med Safello, vilket innebar att banken inte längre skulle tillhandahålla bankkonton och tillhörande banktjänster till bolaget. Orsaken till uppsägningen uppgavs vara bristande kundkännedom.

Annons