Finans Nyhet

Revolut lanserar Klarna-utmanare

Taggar i artikeln

Klarna
RevolutRevolut
Publicerad

Brittiska fintechbolaget Revolut lanserar nu en egen betallösning som vill locka med lägre avgifter och färre kundbortfall. Därmed ger man sig in på det område där svenska Klarna har en stark ställning i Norden.

Rikard Jansson

I ett första skede kommer Revolut dock inte erbjuda konsumenterna att dela upp sina betalningar eller betala vid ett senare tillfälle i sin kassa, uppger bolaget för Di.

Revolut har etablerat sig som en utmanare till traditionella banker med låga växlingsavgifter och kryptohandel. Bolaget uppger att de har runt 20 miljoner kunder globalt och sedan årsskiftet har man en EU-banklicens i Sverige. Revolut är enligt egen utsago ett av de snabbaste växande fintechbolagen i Europa och värderades vid den senaste investeringsrundan till 285 miljarder kronor, skriver Di.

Den nya betallösningen lanseras samtidigt som Revolut pressas av sina revisorer om att förbättra sina interna kontroller av sin finansiella redovisning. Detta efter att brittiska myndigheter pekat ut betydande svagheter i hur bolaget bokfört sina konton.

Annons

Annons