Finans Nyhet

Resurs bank till börsen

Taggar i artikeln

Resurs Bank
Publicerad

Börsnotering sker den 29 april enligt prospektet. Anmälningstiden öppnar redan i morgon.

Resurs Holding som Resurs bank är en del av noteras till ett börsvärde om 10-12 miljarder kronor den 29 april. Detta baserat på prisintervallet 50-60 kronor som framgår av prospektet.

– En börsnotering är en viktig milstolpe för Resurs och den kommer att förbättra våra möjligheter till både rekrytering av kunder och medarbetare, säger Resurs vd Kenneth Nilsson i en kommentar till prospektet.

Anmälningsperioden ska från 19-28 april och första handelsdag väntas bli 29 april och teckningskursintervallet tros landa på mellan 10 och 12 miljarder. Erbjudandet landar på mellan cirka 60 och 86 miljoner aktier (30-43 procent av totalt antal utestående aktier) till prisintervallet 50-60 kronor per aktie.

Annons

Swedbank Robur, Andra AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Catella Fondförvaltning har förbundit sig att förvärva 14 procent av det totala antalet aktier. Carnegie, Goldman Sachs och Morgan Stanley är Joint Global Coordinators samt Joint Bookrunners och SEB är Joint Bookrunner i samband med börsnoteringen.

Resurs Holding erbjuder retail finance-lösningar, konsumentlån och nischade försäkringsprodukter i Norden. Bolagets låneportfölj har ökat från 9,3 miljarder kronor per den 31 december 2013 till 18,2 miljarder kronor per den 31 december 2015, motsvararande en årlig tillväxt om 40,2 procent.

– Vi avser utöka vår bas av retail finance-partners och växa oss starkare hos befintliga partners. Därutöver ska vi fortsätta bearbeta vår stora och växande kundbas, säger Kenneth Nilsson i en kommentar.

Annons

Annons