Huawei
Juridik

PTS pausar 5G-auktion – överklagar förvaltningsrättens beslut om inhibition

Post- och telestyrelsen, PTS, har nu beslutat att tillfälligt pausa 5G-auktionen efter att förvaltningsrätten hävt PTS beslut som innebär ett förbud mot Huawei i Sveriges 5G-nät.

Uppdaterad 2020-11-13
Publicerad 2020-11-13

Post- och telestyrelsen, PTS, avser att överklaga förvaltningsrättens beslut om inhibition till kammarrätten och avvaktar därför beslut från kammarrätten innan myndigheten avgör hur man ska gå vidare med auktionsförfarandet, skriver PTS i ett pressmeddelande. Förvaltingsrätten gav Huawei Technologies Sweden rätt i sitt överklagan av PTS beslut om förbud mot bolagets produkter i 5G-tillståndsvillkoren och inhiberade den 9 november PTS beslut. Även Tre (Hi3G) har överklagat beslutet. Det är PTS beslut från 20 oktober 2020 som ligger till grund för Huaweis övarklagan, ett beslut som, enligt Huawei, fattats i all hast.

– PTS inställning är att villkoren går att överklaga först när beslut om tillstånd har fattats efter auktionen. Beslutet kan alltså inte överklagas särskilt. Om målet ändå ska prövas i sak anser PTS att det finns väsentliga samhällsintressen, särskilt bevarandet av Sveriges säkerhet, som innebär att PTS beslut bör gälla även under den tid som domstolen prövar ärendet, skriver PTS.

Platsannonser

Logga in