Pressmeddelande

Wihlborgs hyr ut till Tullverket i Hyllie

Publicerad

Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Tullverket om 6 300 kvm i kontorshuset Dungen som byggs i Hyllie i sydvästra Malmö.

Tullverket sitter idag i Wihlborgs fastighet på Storgatan 20 och i samband med flytten frigörs nästan 9 000 kvm kontorslokaler på attraktivt läge i centrala Malmö.

–       Wihlborgs har haft Tullverket som hyresgäst i tio år och vi är naturligtvis glada att kunna fortsätta vårt samarbete. I Dungen skapar vi moderna lokaler i direkt anslutning till Hyllie station och nära Öresundsbron, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Dungen är Wihlborgs första projekt i Hyllie. Fastigheten omfattar ca 9 000 kvm och kommer att bestå av sex våningar samt ett underjordiskt parkeringsgarage. I markplan skapas ytor för butiker, restauranger och service. På de två översta våningarna finns plats för ytterligare hyresgäster.

Huset blir grönt i flera bemärkelser – det certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och inne i entréplanets atrium planteras träd som ger en grön och levande miljö. Inspirationen till trädplanteringen kommer från den gårdsbildning med grönskande trädgård som tidigare fanns på platsen. Byggstart sker under januari och huset beräknas vara klart för inflyttning under första kvartalet 2019.

Läs mer om projektet på https://www.wihlborgs.se/dungen

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

Annons