Pressmeddelande

Wihlborgs hyr ut till Trivector i Lund

Publicerad

Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Trivector om 850 m² i nybyggnadsprojektet Posthornet vid Lunds centralstation.

Trivector erbjuder tjänster inom trafik, system och verksamhetsutveckling och har idag sin verksamhet i Wihlborgs fastighet på Åldermansgatan i västra Lund. I maj 2018 flyttar moderbolaget Trivector AB och de två konsultbolagen Trivector Traffic och Trivector LogiQ till Posthornet. Kvar på Åldermansgatan sitter Trivector System, som även har tillverkning i lokalerna.

–       För oss är flytten ett viktigt steg eftersom Posthornet har ett av Skånes allra bästa lägen. Våra analyser visar att det i princip inte finns några andra platser i Skåne med lika bra tillgänglighet med kollektivtrafik. Närheten till järnvägen är ett tungt vägande skäl för oss eftersom en viktig del av vår verksamhet handlar om hållbara transporter, säger Christer Ljungberg, vd för Trivector AB.

–       Vi ser långsiktigt på relationerna med våra hyresgäster och är därför mycket glada att kunna fortsätta vårt samarbete med Trivector. I Posthornet får de skräddarsydda lokaler anpassade för ett modernt arbetssätt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Sedan tidigare har Folktandvården Skåne tecknat avtal om 4 800 m² i Posthornet och IT-företaget Avensia flyttar in på 1 800 m². Totalt omfattar fastigheten 10 800 m², vilket innebär att 70 procent av lokalerna nu är uthyrda. Förhandlingar pågår med flera intressenter kring återstående ytor. Posthornet får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld.

Mer information finns på wihlborgs.se/posthornet

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

Annons