Pressmeddelande

Så följer du OS i Paris på TV i sommar

Publicerad

Denna sommar kommer världens största sportevenemang att sändas på flera plattformar, och vi på TVabonnemang.nu är här för att hjälpa dig att välja rätt abonnemang för att inte missa en enda minut av spänningen.

Var på TV kan man se OS i Paris 2024?

Det är Warner Bros. Discovery som har rättigheterna till att sända OS i Paris 2024 i Sverige. Detta innebär att livesändningarna kommer att visas i de linjära kanalerna Kanal 5 och Eurosport och via streamingtjänsten Max.  

SVT har ingått ett partnerskap med Warner Bros. Discovery och kommer att sända ett magasinprogram med höjdpunkter varje kväll. Detta kommer sändas klockan 22:00 från en studio i Paris. Detta kan ses i SVT:s linjära kanaler eller på SVT Play.

Radiorättigheterna till de Olympiska Spelen har Sveriges Radio – och mer specifikt Radiosporten. Sändningarna kan man få tillgång till via FM-bandet eller i Sveriges Radios app.

Max – För den dedikerade sportfantasten

Om man vill kunna se allt från OS är det streamingtjänsten Max man ska skaffa. Via streamingtjänsten kan man se alla sändningar från Paris – både live och i efterhand.

Max har flera olika paket – och alla innehåller sändningarna från OS. Det billigaste paketet är ”Basic med reklam”. Det kostar 89 kronor per månad och ger Full HD-upplösning. Vill man slippa reklamen och ha högre upplösning kan man välja mellan tre dyrare paket

De linjära kanalerna som kommer att sända OS i Paris är Kanal 5 och Eurosports kanaler. De linjära sändningarna kommer att erbjuda mer specialiserad och djupgående täckning av specifika sporter.

För att kunna se OS på dessa kanaler behöver du ett abonnemang hos en leverantör som erbjuder Warner Bros. Discoverys kanaler.

Vilka TV-abonnemang visar OS 2024?

För att säkerställa att du har tillgång till OS i Paris 2024 rekommenderar vi något av följande abonnemang som bäst sportpaketet för tv och streaming.

  1. Allente: Allente stream erbjuder Max och Kanal 5 som linjär TV-kanal. Kanal 5 och Eurosport ingår i paketen Standard och Premium i deras övriga TV-abonnemang. Max ingår som streamingtjänst i Premium.
  2. Telenor: Kanal 5 och Eurosport ingår i Telenors basutbud. Max som streamingtjänst erbjuds i paketen Tv Stor och Tv Premium.  
  3. Telia: Hos Telia finns det flera olika paket som inkluderar Max som streamingtjänst. Kanal 5 och Eurosport ingår bland annat i Tv Mellan och Tv Max som linjära kanaler.
  4. Tele2: Kanal 5 ingår i grundutbudet hos Tele2. För att får Eurosport behöver man välja Tv Premium eller Tv Flexibel (då kan man välja Eurosport som en av 8 valbara kanaler).
  5. Boxer: Kanal 5 ingår i grundutbudet hos Boxer. För att får Eurosport behöver man välja Tv Premium eller Tv Flexibel (då kan man välja Eurosport som en av 8 valbara kanaler).
  6. Ownit: Kanal 5 och Eurosport ingår i Ownits basutbud.
  7. Sappa: Kanal 5 och Eurosport ingår i Sappas valbara kanaler om man väljer ett av deras flexibla paket. Kanalerna ingår även i de fasta paketen Sappa Mycket och Sappa Mest & Play.

Vilket alternativ är billigast för att se OS i Paris?

Det billigaste och smidigaste alternativet är att skaffa Max Basic med reklam. Då får man tillgång till alla OS-sändningar för 89 kronor per månad.

Viktiga datum och tider

OS i Paris pågår från 26 juli till 11 augusti 2024.

Om Tvabonnemang.nu

Tvabonnemang.nu är din guide till att hitta de bästa TV-abonnemangen i Sverige. Vi jämför olika leverantörer och paket för att hjälpa dig att hitta det som passar bäst för dina behov och din budget. Besök vår webbplats för att lära dig mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att få ut det mesta av din TV-upplevelse.

Fredrik Falkengren
CEO
+46 73 261 82 57
fredrik.falkengren@enklamedia.com
Annons