Pressmeddelande

Johanna Öhlin vinner Årets framtida ledare 2017

Publicerad

KPMG har för sjunde året i rad delat ut priset Årets framtida ledare, ett initiativ i samarbete med Universum. Årets vinnare är masterstudenten Johanna Öhlin som vågar utmana status quo och genomföra förändringar.

Årets vinnare Johanna Öhlin kommer ursprungligen från Luleå men flyttade till Stockholm redan som 18-åring. Just nu läser hon en master i Operations Management & Control vid Stockholms universitet samtidigt som hon jobbar halvtid inom affärsutveckling på Nordea.

Johanna tog sitt första jobb redan som 14-åring och har sedan dess alltid jobbat mycket, även vid sidan av studierna. Genom sitt arbetsliv har hon sett vikten av att utmana gamla föreställningar och arbetssätt när det behövts, och även kavlat upp ärmarna och genomfört en rad positiva förändringar hos ett flertal arbetsgivare.

– Att bli utsedd till Årets Framtida Ledare är oerhört kul då det är en bekräftelse på att jag gör rätt saker. I mitt jobb ser jag ofta en tendens av att man fortsätter göra som man alltid har gjort trots att allt pekar på att det inte längre fungerar. Som många andra ser jag dock att omvärlden förändras allt snabbare och därmed blir det allt viktigare att ledare vågar vara kreativa, föreslå förändringar och utmana konsensus. Innovativa idéer skapas inte om man fortsätter göra som man alltid har gjort. Här ser jag en avgörande utmaning för framtidens ledare, och jag ser fram emot att fortsätta anta den utmaningen, säger Johanna Öhlin.

Priset Årets framtida ledare riktar sig till ekonomi-, ingenjörer- och juriststudenter och har fokus på ungt ledarskap. Studenter från hela Sverige tävlar och vinnaren får, förutom titeln, en ledarskapsutbildning som vänder sig till unga topptalanger med potential och ambition att bli framtidens ledare.

– KPMG vill lyfta talanger som har förmågan att föregå med gott exempel, vara lyhörd och engagera människor omkring sig. Det kommer att behövas många nya duktiga ledare i vårt samhälle i framtiden och genom tävlingen Årets framtida ledare vill vi uppmärksamma unga ledarskapsförmågor. Johanna har visat prov på alla dessa egenskaper och vi är oerhört imponerade över hennes driv, engagemang och förmåga att bidra till förändring, säger Björn Bergman, kommunikationsdirektör KPMG.

För mer information, vänligen kontakta:
Björn Bergman, Kommunikationsdirektör KPMG, tel: +46 70 876 24 53, bjorn.bergman@kpmg.se

Om KPMG
På KPMG arbetar vi tillsammans med våra kunder för att skapa trygghet och bidra i förändring.
Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med 174 000 specialister i 155 länder. I Sverige har vi stark lokal förankring med 1700 medarbetare på ett 50-tal orter

Följ oss:
kpmg.se
LinkedIn | Twitter | Facebook

Annons