Foto: Phenom
Digitalisering

Phenom tar in 100 miljoner dollar

Phenom, företaget bakom världens mest använda AI-drivna plattform för rekrytering, genomför en serie D-runda värd 100 miljoner amerikanska dollar.

Realtid.se
Uppdaterad 2021-04-08
Publicerad 2021-04-08

Finansieringsrundan leds av B Capital Group, och även Dragoneer Investment Group, OMERS Growth Equity och GoldenArc Capital deltar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med ny finansiering fortsätter Phenom arbetet med att förnya sin TXM-plattform (Talent Experience Management) åt organisationer som kommer att börja införa artificiell intelligens på ett heltäckande sätt efter covid-pandemin. 

Bland kunderna finns Southwest Airlines, Newell Brands, Land O’Lakes, AXA och Radian Group Inc. 

Phenom-plattformen automatiserar olika administrativa uppgifter och personaliserar upplevelsen för kandidater, rekryterare, anställda och rekryterande chefer. Syftet är att hela rekryteringsprocessen ska bli effektivare. 

Deloitte Technology Fast 500 rankade Phenom som ett av de snabbast växande teknikbolagen 2020 och bolaget vann också en regional Timmy Award för lanseringen och optimeringen av webbplatsen HelpOneBillion.com.

Företaget har sitt huvudkontor i Philadelphias storstadsregion och kontor i Indien, Israel, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien. 

 

Platsannonser