Paula da Silva, P27
Paula da Silva, ny vd för P27 efter Lars Sjögren.
Finans

Paula da Silva tar över P27 – "det är dags att ge stafettpinnen vidare"

Styrelsen för betalningsplattformen P27 har utsett Paula da Silva till ny vd för P27 och ersätter Lars Sjögren.

Publicerad 2021-10-29

Paula da Silva som kommer från SEB, senast som chef för Transaction Services, börjar den 17 januari nästa år, medan Claus Richter, vice vd för P27, kommer att ta den interimistiska vd-rollen från och med idag tills Paula da Silva tillträder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det senaste godkännandet av EU-kommissionens fusion markerade en viktig milstolpe för P27. Med det går P27 in i en ny fas med fokus på att genomföra planerna för att få ut den nordiska betalningsinfrastrukturen på marknaden.

– Vi är mycket glada över att Paula har tackat ja till tjänsten som ny vd för P27. Paula har en lång erfarenhet av framgångsrika transformationsresor samt djup kunskap och stor erfarenhet inom området betalningar, kontanthantering och transaktionsbanker, vilket kommer att tjäna fasen av att omvandla P27 till ett solidt företag under övervakande granskning, med en respekterad plats i de nordiska ländernas finansiella system, säger säger Martin Anderson, styrelseordförande, i en skriftlig kommentar.

– Med utmaningarna framför oss och gå mot nästa fas av P27 med fokus på genomförande, har vi ömsesidigt kommit överens med Lars Sjögren om att det är dags att ge stafettpinnen vidare – och vi är övertygade om att Paula da Silva är rätt kandidat att leda P27 framöver.

P27 Nordic Payments Platform samägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Financial Group, SEB och Swedbank.

Platsannonser

Logga in