Pär Boman föreslås som ny ordförande i AB Volvo

Taggar i artikeln

AB Volvo
Pär Boman föreslås som ny ordförande i AB VolvoPär Boman föreslås som ny ordförande i AB Volvo
Pär Boman. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Valberedningen i AB Volvo föreslår att Pär Boman utses till ny ordförande och ledamot i styrelsen vid årsstämman i mars 2024. Som tidigare kommunicerats har AB Volvos nuvarande styrelseordförande Carl-Henric Svanberg avböjt omval.

Realtid.se

Pär Boman är för närvarande ordförande för Handelsbanken, Essity och SCA, men för Essity och SCA har han precis avböjt omval. Mellan 2005 och 2015 var han vd för Handelsbanken.

Pär Boman är idag ordförande i AB Volvos valberedning. En roll han avser att lämna om stämman röstar för honom som styrelseordförande. Dock kommer han i sådant fall föreslås kvarstå som ledamot i valberedningen i egenskap av styrelsens ordförande.

Valberedningen i AB Volvo består av representanter för fyra av bolagets största aktieägare, som tillsammans representerar cirka 16,1 procent av aktierna och cirka 39,7 procent av rösterna, och styrelsens ordförande Carl-Henric Svanberg. De ledamöter som representerar de största ägarna är Pär Boman (AB Industrivärden), Anders Oscarsson (AMF och AMF Fonder), Carina Silberg (Alecta) och Anders Algotsson (AFA Försäkring).

Annons

Valberedningens fullständiga förslag kommer att publiceras i god tid före årsstämman 2024.

 

Annons