FinansNyhet

Papa Dee dömd för misshandeln

Publicerad

I dag dömdes Papa Dee för misshandeln på sin 22 år yngre fru.

Klockan 11.00 i dag dömdes Daniel, Papa Dee, Wahlgren för ringa misshandel i Svea hovrätt.

Svea Hovrätt valde att fastställa tingsrätten dom om ringa misshandel.

Anmäl dig till Realtid.ses nyhetsbrev Juridik som skickas ut varje torsdag.

Annons

Det var i september förra året som Papa Dee, Daniel Wahlgren, ska ha kastat sin fru Andrea Wahlgren in i en stenvägg i centrala Stockholm.

Han friades dock från misstankarna om att han senare, samma kväll ska ha slagit Andrea blodig med ett blockljus och släpat henne i håret.

Tingsrätten var oenig i sin dom, enligt Expressen. Rättens ordförande samt en av nämndemännen ansåg att Daniel Wahlgren även gjort sig skyldig till misshandeln i hemmet. Men eftersom de övriga två nämdemännen valde att fria Wahlgren på den punkten ogillades åtalet.

Annons

Andrea Wahlgren har under hela rättsprocessen stått vid sin mans sida och förnekat att denna misshandel har ägt rum. Andrea hävdar att hon slagit sig själv.

Men en läkare som kallats till rättegången menar att det inte är möjligt att skada sig själv på det sättet hon var tilltygad. En annan läkare går dock emot uppgifterna och menar att det är möjligt men inte vanligt.

Vittnen har under rättsprocessen sagt att de sett Papa Dee släpa sin fru i håret.

Annons

Åklagaren har krävt att han ska få fängelse men Daniel Wahlgren dömdes istället till dagsböter på 70 á 120 kronor för ringa misshandel.

Annons