Oscar Werner ny vd för Gilion

Taggar i artikeln

Ark Kapital Sinch
Oscar Werner.
Publicerad
Uppdaterad

Gilion (tidigare Ark Kapital), har utsett Sinchs tidigare vd Oscar Werner till ny vd, och efterträder då Oliver Hildebrandt, som övergår till operativ styrelseordförande.

Realtid.se

Förändringen i ledarskap sker när företaget inleder nästa fas i att integrera skulder som en datadriven finansieringsprodukt, samtidigt som det rullar ut banbrytande tillväxtanalysverktyg skräddarsydda för tekniksamhället. Det framgår av ett pressmeddelande.

Oscar Werner var  tidigare vd för Sinch. Under sin mandatperiod från 2018-2022 etablerade Sinch sig som kategoriledare och skalade från 400 miljoner  dollar till 2,8 miljarder dollar i intäkter och över 300 miljoner dollar i vinst.

-Oscar skalade Sinch till ett av Europas mest framgångsrika teknikföretag vid sidan av andra svenska stjärnor som Klarna och Spotify, och är en av de mest framstående tekniska vd:arna från vår region, säger Oliver Hildebrandt, medgrundare och operativ styrelseordförande på Gilion .

Annons

-Som grundare och serieentreprenör kan jag inte tänka mig någon som är mer lämpad att ta rollen som vd och vägleda Gilion mot att bli en global ledare i att transformera finansiering och tillväxtprognoser för både teknikföretag och dess investerare.

Före Sinch var Oscar Werner vd för Tobii Tech, Tobiis affärsenhet som bygger Tobiis Computer Vision & AI-teknik.

-Enkelt uttryckt kommer kreditbeslut att gå från att fattas på statisk och gammal data till massor av realtidsdata. Och AI kommer att komplettera människans förmåga att bedöma vad som är en solid verksamhet, säger Oscar Werner.

Annons

Gilion verkar på en stor och växande marknad och drar nytta av den globala trenden att göra skulder till en vanlig finansieringskälla för företag i tillväxtfas. Blackrock, ett av de största kapitalförvaltningsföretagen i världen, räknar med att den privata skuldmarknaden kommer att mer än fördubblas till 3,5 biljoner dollar eftersom de nuvarande finansmarknaderna kommer att sporra fler företag att söka privata aktörer för framtida finansiering.

-Efter att ha arbetat i finansbranschen länge är det uppenbart för mig att Gilion skapar något som kan komplettera de befintliga aktörerna i branschen. Utfört bra kan det potentiellt bli väldigt stort., säger Annika Falkengren, bankveteran och ledamot i Gilions styrelse sedan i höstas.

Gilion (tidigare Ark Kapital) stöds av LocalGlobe, Creandum, tidigare Blackstone Co-head, John McCormick, bankveteranen Annika Falkengren från SEB och Lombard Odier, och sju unicorn-grundare inklusive Hjalmar Winbladh från Epidemic Sound och grundare av EQT Ventures, Jacob De Geer grundare av IZettle, Timo Soininen från Small Giant Games, Ilkka Paananen från Supercell, Sebastian Knutsson från King, Riccardo Zacconi från King och Steve Anavi från Qonto.

Annons

Annons