Finans Nyhet

Northmill växlar upp

Taggar i artikeln

Northmill
Publicerad
Uppdaterad

Fintech-bolaget Northmill växlar upp med topprekrytering för att växa i Sverige, Finland och Polen. ”Företaget har potential att bli ett av de absolut mest framgångsrika fintech-företagen i världen”, säger Joakim Adolfson som rekyteras som ny CTO.

Sara Johansson

Fintechbolaget Northmill har anställt Joakim Adolfson som ny CTO. Han kommer närmast från rollen som Senior Development Manager på Scientific Games.

Enligt pressmeddelandet blir Joakim Adolfsons uppgift att ta Northmills digitala affär i Sverige, Finland och Polen till nästa nivå.  

– Vi är stolta över att Joakim börjar hos oss, säger Hikmet Ego, VD på Northmill. 

Annons

– Vi har alltid befunnit oss i teknikens framkant och vår kraftfulla och automatiserade plattform är hjärtat i organisationen. Vi är övertygade om att Joakim kommer fortsätta utveckla och förvalta vår IT-organisation i syfte att leverera de bästa produkterna till våra kunder.  

Joakim Adolfson har tidigare arbetat på Sony Ericsson i olika roller, bland annat som Technical Lead, i Manchester och Stockholm. Han har även tidigare arbetat som mjukvaruchef och Head of R&D på ett tech-bolag inom Playtech koncernen.

–  Företaget befinner sig mitt i en spännande resa och har potential att bli ett av de absolut mest framgångsrika fintech-företagen i världen. I den resan spelar tekniken en avgörande roll för att förbli konkurrenskraftig genom att ständigt leverera nya och trygga produkter till våra kunder, säger Joakim Adolfson om sin nya arbetsplats Northmill. 

Annons

Northmill, som grundades 2006, är ett svenskt innovationsdrivet fintech-företag med över 400 000 kunder och över 100 anställda i tre länder. Northmill är ett svenskt finansiellt institut och en registrerad betaltjänstleverantör som verkar under tillsyn av Finansinspektionen. År 2018 utsågs Northmill för andra året i rad till Dagens Industri Gasell. År 2018 uppgick Northmill Groups omsättning till 436 miljoner kronor. 

 

Annons