Norska fintechbolaget Stacc köper The Farm Interactive

Taggar i artikeln

Fintech
Från vänster: Henna Raknes, COO på Stacc, Roderic Hristov, CEO på The Farm, Ahmed Krayem, CCO på The Farm och Geir Hamre Nordrik, vd för Stacc-gruppen.
Publicerad
Uppdaterad

Norska Stacc har sedan starten 2016 haft ambitionen att bli en internationell leverantör av programvara och lösningar till bank- och finansinstitutioner. Nu gör mjukvarugruppen ett strategiskt uppköp av 100 procent av aktierna i The Farm Interactive i Skövde.

Realtid.se

Stacc siktar på en omsäning på 220 miljoner NOK i 2022, där cirka 20 procent av intäkterna ska komma från kunder utanför Norge. Med förvärvet av The Farm Interactive räknar koncernen med en total omsättning på närmare NOK 270 miljoner till nästa år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stacc levererar redan lösningar till kunder på den svenska marknaden. På kundlistan finns bland andra Nordea och Avida Finans.

–Sverige är ett naturligt nästa steg för oss med tanke på att bankinfrastrukturen och kringliggande tjänster har många likheter med de norska. Sverige är också en större marknad, vilket gör expansion i Sverige till ett prioriterat och naturligt nästa steg. Vi har länge letat efter lämpliga förvärvskandidater i hela Norden och har nu hittat vad vi tror är den perfekta matchningen, kommenterar Geir Nordrik, vd för Stacc-gruppen i en skriftlig kommentar.

Annons

The Farm Interactive i Skövde har ett team med cirka 20 anställda med kompetens inom fakturaadministration, factoring och inkasso.

Det senaste året har The Farm vässat sin affärsmodell och tjänsteutbud mer mot fintech, speciellt factoring och inkasso.

Staccs planer för Norden stannar inte med Sverige. M&A-strategin ligger fast och ambitionen är att fortsätta växa in på den nordiska marknaden genom förvärv för att därigenom få tillgång till lokal kompetens och kapacitet som kan rulla ut Staccs lösning på dessa marknader

Annons

Stacc har efter transaktionen cirka 190 anställda fördelade på kontoren i Norge och Sverige.

Inga finansiella detaljer kommuniceras i pressmeddelandet.

I maj avyttrade Knowit sitt innehav i Stacc AS. Försäljningen skedde då till en värdering om 73 MNOK för Knowits ägarandel.

Annons

Knowit hade funnits med i ägarbilden av Stacc sedan förvärvet av en norsk bolagsgrupp 2010, där Stacc var ett dotterbolag som utvecklade en bankprodukt för kunder i finanssektorn.

 

Annons