Bank

Nordnet tar över 10 000 kunder från S-Banken

Nordnet tar över upp till 10 000 kunder från finska S-Banken, vars sparande är värt runt 270 miljoner euro.

Uppdaterad 2020-01-27
Publicerad 2020-01-27

På måndag morgon släpptes nyheten om att  Nordnet och S-Banken ska samarbeta på den finska marknaden. Kunderna på S-Bankens online-mäklarverksamhet på den finska marknaden kommer att flyttas till Nordnets plattform. Tanken är att S-Bankens kunder ska kunna börja använda Nordnets plattform i april 2020. 

Hur många nya kunder får Nordnet S-banken?
– Transaktionen omfattar upp till 10 000 kunder, och det sparkapital dessa kunder innehar uppgår till cirka 270 miljoner euro. Kunderna måste aktivt acceptera Nordnets kundvillkor, så vi får se i slutändan exakt hur många som väljer att flytta, men min bedömning är att merparten kommer att följa med till Nordnet, säger säger Lars-Åke Norling, vd för Nordnet.

Har ni fler liknande affärer på gång?
– Vi har ju sagt att vi generellt vill växa både organiskt och genom förvärv, och har en lång historia bakom oss av förvärv i Norden, senast när vi köpte den norska banken Netfonds i slutet av 2018. Och just på den finska marknaden gjorde vi ett stort förvärv 2009 när vi köpte banken EQ. Vi tycker att vi har bra erfarenhet av att köpa bolag och att integrera verksamheter med varandra, och vi tittar alltid på intressanta möjligheter.

Ni har tidigare dragits med tekniska problem för er plattform. Är de helt lösta nu?
– Jag kan naturligtvis inte säga att vi aldrig mer kommer att ha tekniska problem, men vi ser den senaste tiden en helt annan stabilitet i plattformen än tidigare.

Hur ser du på den finska marknaden?
– Vi har en stark position på den finska marknaden, och vår kundbas uppgår idag till cirka 270 000 kunder, med ett sparkapital på 75 miljarder. Kundtillväxten det senaste året uppgår till cirka 25 procent och sparkapitalet har vuxit med 20 procent.

– Vi har tre gånger i rad blivit utnämnda till ”bästa börsmäklare” av finska Aktiespararna. Vi har också mycket spännande på gång, bland annat var vi i höstas den första bank i Finland som erbjuder den nya kontoformen ”osakesäästötilli” – motsvarande vår ISK. Det har varit en riktig succé med cirka 40 000 öppnade konton på ett par månader, och vi är den bank som har högst marknadsandel på den nya kontoformen.

Hanna Porkka direktör för förmögenhetsförvaltning på S-Banken, säger i en presskommentar att Nordnet är Finlands främsta mäklare för privatsparare och därmed en perfekt partner.

– Våra mäklarkunder får nu en ny hemvist hos Nordnet, där de till exempel kan öppna det nya aktiesparkontot. S-Banken kommer att fokusera på att utveckla tjänster för förmögenhetsförvaltning för både nya sparare och erfarna investerare, säger Hanna Porkka.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in