Börs

Nordnet kräver inte kompensation från Nasdaq

Nätmäklaren Nordnet kommer inte att begära ekonomisk kompensation för de dubbla handelsstoppen på Nasdaq i fredags.

Uppdaterad 2019-11-05
Publicerad 2019-11-05

Igår måndag kunde Realtid avslöja att Nordnet övervägde att kräva ersättning från Nasdaq med tanke på att börsen på grund av allvarliga tekniska problem misslyckades med att hålla börsen öppen hela dagen i fredags.

Johan
Tidestad

– Vi kommer inte att kräva ekonomisk kompensation av Nasdaq med anledning av handelsstoppet i fredags. Dels är det svårt med tanke på hur våra avtal ser ut med långtgående friskrivningar för tekniska problem, och dels bedömer vi att det finns viktigare värden än ekonomisk kompensation till Nordnet att ta tillvara i det här läget, säger kommunikationschefen Johan Tidestad till Realtid.

– Vi hade kontakt med Nasdaq under gårdagen och kommer att träffa dem i närtid på ett möte och då beskriva vår syn på det inträffade och hur det har drabbat spararna. Vi vill diskutera hur informationsgivningen från deras sida kan bli bättre i framtiden om det uppstår tekniska problem, så att vi bättre kan förmedla vidare till våra kunder hur de ska agera.

– Sen vill vi förstås ha en lite tydligare redogörelse av problemets art än vad som hittills framkommit, och höra hur Nasdaq ska förhindra att detta uppstår i framtiden, säger Johan Tidestad.

Platsannonser

Logga in