Riskkapital

Nordic Capital “väldigt nöjd” med investeringen i Resurs

Nordic Capital har sju år efter sin investering i Resurs Holding sålt resten av sitt innehav och har gjort det man planerade från början, säger Katarina Janerud, kommunikationsansvarig på riskkapitalbolaget, till Realtid.

 

Uppdaterad 2019-06-05
Publicerad 2019-06-05

Nordic Capital köpte en majoritetspost i Resurs Holding, 55 procent, för sju år sedan av familjerna Westin, Schröder och Paulson. Familjen Bengtsson, som är ägare i bland annat Siba, behöll då sin ägarandel om 45 procent.

Sedan Resurs Holding börsnoterades på våren 2016 har Nordic Capital minskat sitt innehav vid fyra tillfällen, inklusive tisdagens försäljning av resterande 9,9 procent som gav en bruttovinst om cirka 1,1 miljard kronor för Nordic Capital. Familjen Bengtsson, som sagt att man är en långsiktig ägare i bolaget, är numera största ägare i Resurs Holding med cirka 29 procent av aktierna.

– Vi är väldigt nöjda med bolagets utveckling från att vara ganska lokal familjeägd aktör när Nordic Capital kom in och nu är en av de ledande aktörerna inom konsumentkrediter i Norden, säger Katarina Janerud, kommunikationsansvarig på Nordic Capital.

– Bolaget har haft en bra utveckling, växt både organiskt och via förvärv. Nu kände vi att det var dags att lämna över helt.

Har ni gjort det som ni hade tänkt från början?

– Ja. När man kommer till en notering, bedömer man att bolaget är redo för nästa steg men Nordic Capital har legat kvar som ägare då vi har trott på bolagets fortsatta utveckling.

När Nordic Capital gjorde sin investering hade Resurs även en bredare verksamhet inom försäkring och inkasso och har under ägarperioden fokuserat sin verksamhet på konsumentkrediter, där man har haft en stark tillväxt.

Nordic Capital avböjer att kommentera sin totala avkastning på investeringen i Resurs Holding.

Platsannonser