Annons

Annons

Resurs Holding

 

UPPDATERAD Resurs Holding, med dotterbolagen Resurs Bank och Solid Försäkring, ökade rörelsevinsten med 8 procent till 405 miljoner kronor under det andra kvartalet. Låneboken ökade med 14 procent medan marginalen tyngdes av den norska konsumentlånemarknaden där bolaget genomfört prishöjningar i juni, uppger finanschefen Peter Rosén. 

Nordic Capital har sju år efter sin investering i Resurs Holding sålt resten av sitt innehav och har gjort det man planerade från början, säger Katarina Janerud, kommunikationsansvarig på riskkapitalbolaget, till Realtid.

 

Den nya valberedningen för Resurs Holding är klar och av pressmeddelandet framgår det att Handelsbanken har bytt ledamot. 

Indecap lyfter fram Resurs Holding som ett av 30 svenska börsbolag som har högst andel kvinnor på ledande positioner. Utifrån dessa kriterier har Indecap Q30:s fondförvaltare Elena Herrero valt att investera i Resurs.

Halvåret 2018 blev ett bra halvår med positiva resultat siffror för Resurs Holding. ”Vi fortsätter att växa snabbare än marknaden i samtliga länder. Dessutom gör vi det på ett lönsamt sätt” säger Kenneth Nilsson, vd Resurs Holding AB, i en kommentar till halvårsrapporten 2018

Resurs Holding och Resurs Bank presenterar ökad vinst och ökad utlåning för första kvartalet 2018. "Sammantaget visade vi en stark inledning på året, vilket ger oss goda förhoppningar om ett fortsatt starkt 2018”, skriver Kenneth Nilsson i rapporten.

Sidor