FinansNyhet

Nordea startar fintech-accelerator i Stockholm

Publicerad

Fintech-startups från hela världen kan söka till programmet som sedan tidigare finns i Helsingfors. Blockhain och artificiell intelligens är i fokus den här gången.

David Gustavsson

Acceleratorn är störst i sitt slag i Norden och anordnades för första gången i vintras i Helsingfors. Men här gången kan deltagarna även arbeta i Nordeas lokaler i Stockholm.

– Vi vill erbjuda startupföretagen ett unikt tillfälle till ett nära samarbete mellan externa entreprenörer, internationella IT-specialister, Nordeaexperter och viktiga beslutsfattare, säger Erik Zingmark, chef för Transaction Banking, i en kommentar.

Programmet inleds i september i år och de första ansökningarna har redan börjat komma in.

Annons

– En av Nordeas utmaningar till startupföretagen är att komma med goda idéer inom helt ny teknologi som kognitiv databehandling, artificiell intelligens och blockkedjeteknik, och hur de kan användas av finanssektorn, säger Erik Zingmark,

Efter den första omgången är alla tolv startupföretagen fortfarande verksamma.

– Startupföretagen fick över 600 000 euro i ny finansiering och för två av dem (Jenny och Feelingstream) förbereder Nordea pilottester där vi ska se över möjligheterna till långsiktiga partnerskap. Nordea jobbar också med ett par av de andra startupföretagen med sikte på ett eventuellt samarbete, säger Erik Zingmark.

Annons
Annons